Another great RocketTheme Joomla Template brought to you by the RocketTheme Joomla Template Club.

Napi bölcsességek

"Az vagyok, aki vagyok. Úgysem lehetek más: miért féljek hát fölfedezni, ki vagyok?." (Szophoklész)





 

 

 

 

Főoldal Flavantic
Flavantic

 

Antioxidáns termékcsalád

 

Az antioxidáns készítmények és instant italok alapjául szolgáló növényeket szigorú ellenőrzés alatt termesztik, garantálva ezzel a termékek vegyszermentes tisztaságát- és a növények gazdag beltartalmát.

Tartósítószereket, színezéket, valamint szintetikus adalékanyagokat nem tartalmaznak. Különlegességüket nem csak a 100%-os növényi hatóanyagaiknak köszönhetik, hanem a kíméletes vákumszárítási technológia is biztosítja. Az eljárásnak köszönhetően a zöldségek és a gyümölcsök megtartják eredeti íz-, zamat-, aroma-, illat- és színanyagaikat, valamint a vitaminokat és az egyéb biológiailag aktív összetevőket.

Szervezetünk alkalmazkodó képessége nem bír lépést tartani környezetünk rohamosan romló állapotával, a felgyorsult életvitel és a rendszeresen minket érő különböző stresszhatások jelentette megnövekedett teherrel. Ráadásul a helytelen táplálkozással és a különböző élvezeti szerek fogyasztásával csak tovább fokozzuk a szervezetünkre háruló nehézségeket.

Táplálékunk már nem csak a szükséges biológiailag fontos anyagokat tartalmazza, hanem számos egészségkárosító vegyületet is. Elég csak a növényvédő szerekre, a tartósítószerekre és az adalékanyagokra gondolnunk.

Az egészség ma már nem egy magától értetődő állapot, hanem egy kincs, amelyet őriznünk kell. Jó hír: a betegségek zöme öngyógyuló, csak lehetőséget kell adnunk rá! A lehetőséget a megfelelő táplálkozással tudjuk biztosítani.

Az egészséges életerős szervezet egyik alappillére a megfelelően működő oxidatív rendszer. Az életünkhöz nélkülözhetetlen oxigén egy része szervezetünkben reaktív gyökké válhat, amit sejtkárosító folyamatokat eredményez. Ez a mechanizmus felelős részben az öregedési folyamtokért, de okozhat szív- és érrendszeri problémákat, daganatos betegségeket, Alzheimer-kórt, Parkinson-kórt, stb.

Évszázadok óta ismert, hogy a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztása elengedhetetlen egy szellemileg és fizikailag egészséges test fenntartásához. A növényekben fellelhető antioxidánsok (C, A, E-vitaminok, növények színanyagai, mint a flavonoidok, antociánok, karotinoidok, stb.) gyökfogók, amelyek képesek megvédeni szervezetünket az elburjánzó káros oxidatív folyamatoktól.

A Flavantic termékek azzal a céllal készülnek, hogy segítséget nyújtsanak a táplálkozás minőségi kiegészítéséhez.

 

Ha a termékek bármelyikéhez szeretne kedvező klub áron hozzájutni, kérem vegye fel velem a kapcsolatot!

 

A termékek leírását az alábbiakban olvashatja:

 

Multiplex készítmények


Flavantic? Multiplex
A sűrű lekvár konzisztenciájú készítmény több, mint 20 féle növény koncentrátumát foglalja magába a bogyós növények lékoncentrátumától a különböző őrleményekig.
A készítmény különlegességét egyrészről komplexitása és az antioxidánsok eddig még nem használt kombinációja, másrészről a rendkívül kíméletes eljárásnak köszönhetően a természetes növényi hatóanyagok teljes körű megőrzése adja.
A benne található vitaminok közül az A-, C- és E-vitaminok antioxidáns hatásúak. A polifenolok, melyek növényi festékanyagok és az antioxidáns vitaminok regenerálódását is elősegítik, különlegesen nagy mennyiségben találhatóak meg benne: 100 g termékben 5850 mg. A vitaminok és a polifenolok a káros szabadgyökök elleni védelemben játszanak meghatározó szerepet, csökkentik a rákos elfajulást beindító folyamatokat és serkentik a szervezet méregtelenítő működését. A készítményhez választott gyümölcsök gazdagok gyümölcssavakban, mikro- és makroelemekben a kálciumtól kezdve a cink, foszfor, jód és vason keresztül a szelénig, amelyek az anyagcsere nélkülözhetetlen elemei, így az egészség megőrzésében kiemelten fontosak. Nekik köszönhetjük jó közérzetünket, teherbírásunkat. A Flavantic? Multiplex készítmény a kor előrehaladtával biztosítja az immunfunkciók fenntartását és az öregedési folyamatok lassítását.
Adagolás naponta:
Felnőtteknek kétszer fél kávéskanál (2x3g) reggel és délben étkezés előtt.

Összetevők:
Lékoncentrátumok: fekete bodza, fekete áfonya, homoktövis, cékla, fekete szeder, fekete berkenye, vörös áfonya, pirosszőlőhéj-kivonat, csalánlevél-kivonat; bodzavirág, homoktövis gyümölcshúsolaj, homoktövis magolaj, aloe vera (1:1); ?rlemények: homoktövis bogyó, csipkebogyóhús, pirosszőlőmag, Eleutherococcus gyökér, Panax ginseng gyökér; borostyánkősav, vörösbor por; Vitaminok: C-, E-vitamin; fruktóz.
 

Flavantic? Junior

kifejezetten gyermekek, szoptatós anyák és kismamák számára kifejlesztett készítmény, mely nyolcféle válogatott növényt tartalmaz. Sok gondot jelent a szülőknek, nagyszülőknek a gyermekek zöldséggel-gyümölccsel való ellátása, a fejlődő szervezet tápanyag szükségletének biztosítása és az immunvédelem. Készítményünkkel ebben kívánunk segítséget nyújtani. Mivel a készítménynek elsődlegesen megelőző szerepe van, fogyasztása minden gyermek számára ajánlott. A Flavantic? Junior készítmény nagy előnye, hogy kellemes ízű, könnyen fogyasztható és adagolható.

Adagolás naponta:
1-3 éves korig egyszer egyharmad kávéskanál (1x2g), 4-10 éves korig kétszer egyharmad kávéskanál (2x2g) reggel és délben étkezés előtt, 10 éves kor felett kétszer fél kávéskanál (2x3g) reggel és délben étkezés előtt.

Összetevők:
Lékoncentrátumok: bodzabogyó, fekete áfonya, fekete szeder, cékla, kékszőlő, fekete berkenye, homoktövis, homoktövis bogyólé; homoktövis gyümölcshúsolaj, hibiscus; fruktóz.

 

Flavantic Mulifill

A Flavantic Multifill olyan zöldség-gyógynövény kombináció, mely fogyasztásával elérhető a szervezet egészének sejtszintű fiatalítása, egészségesebbé tétele és megelőzhető a metabolikus szindróma (magasvérnyomás,  diabétesz, magas koleszterinszint, túlsúly).
A  benne található növények serkentik a cukoranyagcserét és kiegyenlítik a szervezet vércukorháztartását. A kutatások szerint rendszeres fogyasztásával akár néhány hónap alatt jelentősen csökkenthető a vér cukorszintje. Zsírégető, lúgosító, segíti a fogyókúra eredményességét.
Különleges harmonizáló hatásával az immunrendszer és a hormonszint egyensúlyba hozható. Javítja illetve helyreállítja a szervezet betegségekkel szembeni védekező képességét. Hat a székrekedésre, bélrenyheségre.
Fogyasztásával a szív- és érrendszeri betegségek megelőzhetők. Csökkenti az érelmeszesedés kialakulását. Kutatások bizonyítják, hogy a rendszeres leveles zöldségeket fogyasztók körében jelentősen kisebb az életkorral összefüggő magas vérnyomás, magas vérzsírérték, makula degeneráció (szemfenéki meszesedés) kockázata.
Javítja a sejtek oxigénellátását és anyagcseréjét, így segíti a szervezet regenerálódását. Fokozza a sportolók  teherbírását, teljesítőképességét.
Magas antioxidáns hatása gyulladás csökkentő.
Fogyasztása egyes esetekben megelőzheti és gyógyíthatja az onkológiai megbetegedéseket is, kémiai és radiológiai kezelések idején védi a szervezetet a toxinanyagoktól, káros sugárzásoktól.

Segítség a mindennapi ?zöld? növények bevitelében. A Flavantic? Multifill  fogyasztásával sokat tehet az egészsége megörzése, helyreállításáért. Bízunk benne, hogy ízvilága megkedvelhető!


Instantok

Áfonya fekete ribizlivel és csicsókával

Mit tudunk az áfonyáról, a feketeribizliről és a csicsókáról? Univerzális hatóanyagaiknak köszönhetően több betegség megelőzésére, kezelésére is alkalmasak. A növények rendszeres fogyasztásával csökkenthető a magas triglicerid- és koleszterinszint. Általános egészségjavító hatásuk mellett jó eredménnyel használják őket bármilyen keringési rendszerrel kapcsolatos probléma esetén. Az áfonya és a feketeribizli bioaktív hatóanyagai javítják az artériák, vénák, kapilláris erek rugalmasságát, védik az érfalat, így gátolják az érelmeszesedést és csökkentik a vérnyomást. Természetes vízhajtó, vértisztító és gyulladáscsökkentő hatásuk révén enyhítik a köszvényes és reumás panaszokat, a hólyag, vese és prosztatabetegség tüneteit. Az áfonya a szembántalmak és a fogínyvérzés régről ismert orvossága.

Ananász homoktövissel

Az ananász nagy mennyiségben tartalmaz C és B1-vitamint, jelentős mangán forrás. A homoktövist évezredek óta használják a gyógyászatban az immunrendszer erősítésére, gyomor- és nyombélfekély esetén és a máj védelmére. Anyagcsere fokozó hatása segít a testsúly megtartásában. Kedvezően hat a fekélyes és gyulladásos betegségektől kezdve az allergián, szívpanaszokon, májelégtelenségen keresztül egészen a rákig. Segíti az idegrendszer egészséges megőrzését és csökkenti az alkoholmegvonás tüneteit.
Kivételes kozmetikai hatásokkal bír, gátolja a hajhullást, lassítja a ráncok kialakulását, erősíti a kötőszövetet, ezáltal csökkenti a narancsbőr kialakulásának kockázatát.

Cékla sárgarépával

?sidők óta gyógyhatású növényként ismerjük a céklát. A sárgarépával együttesen méregtelenítő és májtisztító hatást fejtenek ki, illetve elősegítik a szervezetből a nehézfémek kiürülését. Növelik a vörösvérsejtek oxigénszállító kapacitását. Erős fizikai, szellemi igénybevételnél az állóképesség jelentősen javul fogyasztásukkor. A cékla magas vas és fólsav tartalma miatt jelentős szerepet játszik a véralvadásban, a vérképzésben, a benne található vas az egyik legkönnyebben felszívódó és hasznosuló nyomelem. A vas anyagcserezavara még szerepet játszik ízületi gyulladásokban és bizonyos rákbetegségekben is. Vashiány gyakran fordul elő kandidózisban szenvedőknél, illetve egyes fertőzések esetén is.

Citrom almával

A citromról köztudomású magas C-vitamin tartalma, ám kevesen tudják, hogy értékes flavonoidokat is tartalmaz. A vérrendszer általános állapotát javítja, melyben az alma is segítségére van. A megfelelő emésztéshez és gyomorműködéshez  mindkettő gyümölcs nagyban hozzájárul, és az italt akár méregtelenítéshez is használhatjuk.

Csicsóka

A csicsóka nagyszerű segítség a fogyókúrához, kalória tartalma alacsony, ásványi anyag tartalma magas. Felszívódása lassú, ezért egyenletesebben biztosít energiát, a vércukrot megfelelő szintre hozza, csökkenti az éhségérzetet. A csicsókában található keményítőt a cukorbetegek is biztonsággal fogyaszthatják. Kimondottan jótékony hatása van kandidózis esetén, természetes prebiotikum.

Instant bodzabogyó

A bodzabogyó igen gazdag létfontosságú vitaminokban (C-, A-, E-, B1-, B2-, B3-), ásványi anyagokban, aminósavakban, fehérjékben és flavonoid típusú vegyületekben. Gyógyító ereje a hatóanyagok összességében rejlik, ennek tulajdonítható általános immunműködést serkentő és ellenálló képességet fokozó hatása. Kimutatták, hogy fogyasztásával növekedett bizonyos citokinek (gyulladások leküzdésében szerepet játszó fehérjék) mennyisége, ill. jelentősen megnőtt a TNF (tumor nekrózis faktor - a rákos sejtek elpusztításában szerepet játszó fehérje) koncentrációja is.
Neuralgiás fájdalmakra (különböző ideggyulladások) is bizonyítottan igen kedvező hatást fejt ki.
Lelki válság, vagy túl sok streszz, vagy fronthatások esetén a bodzabogyó segít normalizálni a keringést és hozzájárul a panaszok enyhüléséhez.
A bodzabogyó hatékonynak bizonyult számos influenza vírus törzzsel szemben, mint a laboratóriumi, mint a klinikai vizsgálatok során. A klinikai vizsgálatokban A és B típusú influenza vírussal fertőzött betegeknél az átlagos gyógyulási idő (6-10 nap) míg a bodzabogyó instantot szedő betegeknél csak 3-4 nap volt. A betegek vérének vizsgálata kimutatta, hogy a terméket fogyasztók vérében magasabb volt a vírus ellen termelt ellenanyagok szintje, mint azoknál, akik nem kaptak bodzabogyó instantot.
Laboratóriumi körülmények között a H1N1 vírus szaporodását is gátolta a készítmény.
Nem csak a különféle influenza vírusok hatását gyengíti, gátolja, hanem többféle herpesz vírusra is hasonló módon hat a bodzabogyó, sőt tüdőgyulladás és tüdőgyengeség ellen is hat.

Csipkebogyó bodzavirággal és almával

Az összetevők magas polifenol és C-vitamin tartalmánál fogva erős antioxidáns hatású. A készítményben található növények hatóanyagai erősítik a vérerek falát, szilárdítják a kötőszövetet, fokozzák a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben. Kiváló a vér- és vesetisztító, illetve vízhajtó és görcsoldó hatásuk. Jótékonyan hatnak az emésztőszervekre és a kiválasztó szervekre is, különösen gyulladások esetén, valamint a légzőszervekre megfázásos betegségek esetén.
A bodzavirág láz-, köhögéscsillapító, valamint izzasztó hatásai miatt kiválóan alkalmas meghűléses megbetegedések és influenza tüneteinek enyhítésére.
 

Sárgarépa almával

A sárgarépa immunerősítő, és véd a daganatos megbetegedések kialakulásától. A népi orvoslás máj, epe, szem és bőrbántalmak esetén ajánlja. Tisztítja a beleket, serkenti a mellékvesét, ideális az ízületi gyulladásos betegségek leküzdésére. Nagyon erős szemregeneráló hatása van, ezáltal számos szembetegség gyógyításában kiváló. Az alma hatóanyagai segítik a vitaminok felszívódását szervezetünkben, és a vér savtalanításába is besegít. A sárgarépában található szerves kálcium nagy segítséget nyújt a gyermekek egészséges csontozatának kialakulásában, és az idősödő nők csontritkulási problémáinak enyhítésében.

Zöldségmix fokhagymával

A receptúra különlegessége a szervezetben lejátszódó kóros oxidatív folyamatok ellen nyújtott antioxidáns védelem a paradicsomban lévő likopinnal, a zellerben az apigeninnel, a sárgarépában a karotinnal, és a paszternákban lévő E-vitaminnal. A hozzá felhasznált zöldségek együttesen kiegyenlítő, semlegesítő és méregtelenítő hatással vannak szervezetünkre. Emellett kedvezően hatnak még a vérnyomásra és az emésztőrendszerre is.
Az összetett hatást fokozza a fokhagyma baktérium-, vírus- és gombafertőzés ellenes tulajdonsága. A fokhagyma fitokemikáliái gátolják az LDL-koleszterin oxidációját, ezáltal rendszeres fogyasztása megakadályozza a koleszterin illetve a zsír lerakódását, így csökkenti az érelmeszesedés kockázatát.

Instant Vitál koktél

E készítmény az Instant Áfonya feketeribizlivel és csicsókával az Instant Cékla sárgarépával és az Instant Ananász homoktövissel termékek keveréke.

A Vitál koktél instant készítmény a szervezet számára olyan ?koktél?, mely hatóanyagai egyrészről javítják az artériák, vénák, kapilláris erek rugalmasságát, védik az érfalat, másrészről természetes  vértisztító és gyulladáscsökkentő,  antioxidáns tartalmánál fogva sejtregeneráló.  Fogyasztásával a magas C-vitamin-, vas-, réz-, mangántartalomnak köszönhetően nő a vérfestő anyagok (hemoglobin) mennyisége a vérben. Az ásványi só tartalma növeli az izmok terhelhetőségét, megszünteti a fáradtságérzetet.

A Vitál koktéllal célunk élettanilag komplex hatás elérése, ami védelmet nyújt a szervezet számára nagy fizikai terheléskor, intenzív sportoláskor.  E tulajdonsága miatt különösen ajánlott sportolóknak, fizikai munkát végzőknek, de legyengült, betegségből lábadozó, vashiányos szervezetű emberek részére is kiváló.

Sportoláshoz keverjünk össze a Vitál gabocsírából 1-2 evőkanállal és a Vitál koktélból 1 evőkanállal fél liter hideg vagy meleg vízzel, joghurttal. Sportágtól függően edzés előtt, alatt vagy után fogyasszuk!

 

Egyéb termékek

Bio tejsavó csicsókával

A termékben értékes bio tejsavó és bio csicsóka található, melyek egymás hatását felerősítve támogatják szervezetünk működését. A mai tudományos ismereteink már egyértelműen alátámasztják, hogy a tejsavó élettanilag értékes tápanyagokat tartalmaz.
A savófehérjék (albuminok, globulinok) bioaktív hatóanyagokban és esszenciális aminosavakban gazdagok, kitűnően emészthetők és jól hasznosulnak a szervezetben. Az egyoldalú táplálkozás okozta kedvezőtlen fehérjebevitel kiküszöbölésében hasznos segítséget nyújtanak. Érdekes megfigyelés, hogy a tejsavó tejcukor (laktóz) és fehérje aránya nagy hasonlóságot mutat az anyatejéhez.
A tejcukor nem csak értékes tápanyag, de számos kedvező élettani hatással is rendelkezik, többek között segíti a kálcium felszívódását a belekből.

A termék élettani hatásai:

  • támogatja a máj és az emésztőrendszer működését,
  • mérsékel vagy megszűntet egyes bőrproblémákat,
  • a bőrt rugalmasabbá teszi,
  • segíti a bél perisztaltikus mozgását,
  • prebiotikus hatású, így hozzájárul a bélflóra egyensúlyának kialakulásához, ezáltal a bélpanaszok csökkenéséhez vagy eltűnéséhez, valamint a jó közérzethez,
  • diéta alatt is kiváló, segíti meggátolni az alacsony szénhidrát és kalória-bevitel mellett az izom lebontását.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a terméket tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

Ezüst csepp

A Flavantic? Ezüst Csepp olyan elektro-galvanikus eljárás eredményeképpen jön létre, amely során szubmikroszkópikus, nagy tisztaságú ezüst részecskéket vízben oldanak. A speciális gyártási eljárás következményeként erős antimikrobiális szer jön létre. Tudományos kutatások eredményei igazolják, hogy a gombákra, baktériumokra, parazitafajtákra és sok vírusra nézve mérgező hatású. A hatóanyag az ember enzimrendszerére és a szervezet vegyi egyensúlyára nem ártalmas. Szervezetünk nem szokik hozzá.

Használata

Szakirodalom a használatát az alábbi esetekben tartja eredményesnek: pattanások, allergiák, krónikus kimerültség, megfázás és influenza, kötőhártya gyulladás, agyhártya gyulladás, gombás és parazita fertőzések, tüdőgyulladás, reuma, ótvar, skarlát, szem-, fül- és torokgyulladás, izületi gyulladás, bubópestis, candida fertőzés, kolera, hormonális zavarok, gonorrhea, szénanátha, herpesz, lepra, bőrfarkas, nyirokér gyulladás, lyme-kór, malária, szifilisz, toxémia, gyomorfekély, égési sérülések és sebek fertőtlenítése, általános immungyengeség esetén.
Az elmúlt száz év orvosi szakirodalma a szer intravénás, intramuszkuláris és szájon át történő alkalmazásával kapcsolatos mellékhatást nem említ. Jól alkalmazható táplálék-kiegészítőkkel, de bőrtápláló, vitamintartalmú kozmetikumokkal együtt is. A hatóanyag nem lép kölcsönhatásra más gyógyszerekkel, nem ingerli a gyomrot, sőt segíti az emésztést.
Utazásaink során, amennyiben fokozott fertőzésveszéllyel kell számolnunk, az ivó- és a főzővíz fertőtlenítésére, valamint lemosó fertőtlenítésre kiváló.

Alkalmazási javaslat:

Kúraszerűen, szájon át:

- Naponta kétszer lehetőleg reggel és este éhgyomorra.
A cseppeket mindig egy evőkanál (ha lehet, nem fém) szénsavmentes ásványvízbe, gyümölcslébe, vagy desztillált (nem ioncserélt) vízbe adagoljuk.
Fennálló probléma esetén:
- 3-10 cseppet legalább egy percig a szájban tartva, esetleg gargalizálva, lenyeljük, és 5-7 nap után 1-2 cseppet kávés kanálnyi vízben, folyamatosan fenntartó kezelésként.

Külső ecseteléshez:

1 dl desztillált vízbe (gyógyszertárban hozzáférhető) 5-8 cseppet, naponta többször.

Tárolás:

Csak a saját csomagolásában, sötét helyen, használat után gondosan lezárva és szobahőmérsékleten tároljuk! Ne tegyük mágneses-, vagy elektromágnesesen sugárzó tárgyak, elektromotorok közelébe (pl. TV, mikrohullámú sütő stb.)

Fontos megjegyzés:
A termékekkel kapcsolatos információadás akut egészségügyi probléma esetére irányul, és nem az orvosi kezelés helyettesítésére. Panaszaival, a helyes diagnózis felállítása érdekében, forduljon kezelőorvosához vagy képzett természetgyógyászhoz.
A Flavantic? Ezüst Csepp terápiás célú felhasználhatóságával összefüggő információadás megfelelően dokumentált, tudományos kutatások eredményeire támaszkodik és nem általános érvényű!

Probiotic

A Flavantic? Probiotic édes csicsókán szaporított baktériumtörzseket tartalmaz. Ezek a megfelelően kiválasztott baktériumtörzsek probiotikumok, azaz jótékony hatású emberbarát bélbaktériumok. A bélrendszer működését számos mechanizmuson keresztül (pl. méreganyagok megkötése, emésztés segítése, vitaminok termelése) javítják, valamint védelmet nyújtanak a kórokozó baktériumokkal szemben. Az egészséges bélflóra kialakításával és az immunrendszer támogatásával a jó közérzet kialakításában nagy szerepet játszanak.
A probiotikumok hatását erősíti az édes csicsóka fogyasztása, ugyanis a baktériumok táplálékául szolgál. Mivel a termék készítésekor a baktériumtörzseket édes csicsókán szaporították, így az édes csicsóka fogyasztása a bélrendszerben is biztosítja a baktériumok számára a megfelelő tápanyag szükségletet.

Tejérzékenyek is fogyaszthatják, a termék tejcukrot nem tartalmaz!

Tartalom: 36 kapszula (nettó tömeg: 11 g)

Összetevők: 350 millió csíra/gramm külön-külön a következő baktérium törzsekből:

  • Lactobacillus l. casei
  • Lactobacillus acidophilus
  • Bifidobacterium animalis ssp. lactis

Adagolás naponta:

  • megelőzésre 1 kapszula
  • kisebb fennálló probléma esetén, illetve jó közérzet kialakítására 2 kapszula
  • a bélrendszer helyreállítása céljából kúraszerűen 4 kapszula (amennyiben a probléma részben fennáll a 9 napos kúra után is, úgy ajánlott további 1 kapszula)

Fogyasztás:

A kapszulák szétnyithatóak, tartalmuk feloldható (pl. vízben, joghurtban), azonban a probiotikum hatása ilyenkor csökken. A kapszula ellenálló a gyomor sósavtartalmamával és az emésztőnedvekkel szemben, így a baktériumok vastagbélbe való jutását ez nagy mértékben segíti.
A kapszulákat főétkezés közben, kettesével kell bevenni, így 4 kapszula fogyasztása esetén napi 2 főétkezésre van szükség. A főétkezések időpontja választható. A kapszulával együtt elfogyasztott 1 púpos evőkanál Édes csicsóka instant erősíti a probiotikum hatását.

Stevia adalék

A Brazíliában és Paraguayban élő benszülött lakosok évszázadok óta használják édesítőszerként.
Megítélése a világban változó, Amerikában és Japánban elfogadott egészségvédő szer. Egészségvédő hatásai közé tartoznak a vércukorszint csökkentése, a vízhajtás, a szíverősítés és az általános roborálás. Levele cukorbetegség, elhízás, fogszuvaso-dás, depresszió, édesség utáni vágyakozás és különféle gyulladások ellen hasznos.
Európában még nem elfogadott természetes édesítőszerként, így klubtagjainknak elsősorban fürdősóként és arcpakoláshoz ajánljuk.

Szibériai cédrus fenyőmagolaj

A szibériai cédrus fenyőmagolaj hidegen sajtolt, natúr előállítású olaj, mely kiemelkedően magas többszörösen telítetlen omega-3 és omega-6 zsírsavtartalommal rendelkezik. Mivel ezek a zsírsavak nem szintetizálódnak a szervezetben, ezért nagy jelentőségű a megfelelő táplálkozással való elfogyasztásuk. Hiányukat leírták az erek elmeszesedésében, az immunrendszer nem megfelelő működésében, illetve bizonyos rákos megbetegedésekben és a korai öregedés kialakulásában is feltételezhetően szerepet vállalnak.
A fenyőmagolaj gazdag nyomelemekben, nagy mennyiségű E-vitamint, számos B- és D-vitamin komplexet tartalmaz, melyek az idegrendszer és a bőr egészséges működéséhez kiemelten fontosak.
A fenyőmagolaj fogyasztása az egészségmegőrzésen túl számos további betegségben is jótékony hatású: pszoriázis, urtikária, allergia, egyéb bőrbetegségek, gyomor- és nyombél fekélyek, megfázás, influenza és különböző légúti megbetegedések. A fenyőmagolaj segít a krónikus fáradtság leküzdésében.

Galactic nasi

Az instant gyümölcskoncentrátumok és a tej táplálkozás-élettanilag legfontosabb alkotóelemei felhasználásával (bio tejsavó) egyedülálló édesség született. E termék fogyasztása során a növényi hatóanyagok mellett a rendkívül értékes savófehérjék és a tejcukor is támogatja szervezetünk működését. A nasi kellemes ízét a feketeribizlis és a citromos instantnak köszönheti. Könnyen emészthető, ezért bármikor fogyasztható. A termék rendkívül ízletes, így bízunk benne, hogy a gyermekek által is szívesen fogyasztott édesség lesz.

Tartalom: két ízesítéssel, összesen  kb. 250 db ?cukorka? (nettó tömeg: 150g)

Összetevők: feketeribizlis-, citromos instant és bio tejsavó

Felhívjuk a figyelmet, hogy a terméket tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

A bio tejsavóról részletes információk a Flavantic Bio tejsavó csicsókával termékünk alatt találhatóak, míg a feketeribizliről és a citromról az instant italoknál tájékozódhat.

Flavantic Vitál gabocsíra

A Vitál gabocsíra készítmény Csíráztatott 100% Dr. Kalmár? tönköly őrleményt, Gabomix Natúr gabonaőrleményt, Bio tejsavó csicsókával termékeket tartalmaz.

A Vitál gabocsíra a fokozott fizikai ill. szellemi megterheléskor teljes értékű táplálék a szervezet számára, mivel a benne található Csíráztatott 100% Dr. Kalmár? tönköly őrlemény jóvoltából gazdag enzimekben, a Gabomix Natúr gabonaőrleménnyel együtt pedig nagy biológiai értékű és jól hasznosítható fehérjét, könnyen emészthető szénhidrátot, elemi rostot tartalmaz. Magas a vitamin és ásványianyag-tartalma.

A Vitál gabocsíra fogyasztása erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést, rugalmassá teszi a test szöveteit, javítja a sejtek stabilitását. Biztosítja a szervezet jó erőnlétét, harmonikus működését. Fizikai terhelés során a Vitál gabocsíra fogyasztásával elkerülhető az izom lebontása és a vércukorszint ingadozása. A sportteljesítmény növeke-dése érhető el roboráló, anyagcserét támogató, regenerálódást segítő hatása révén.

A készítmény nagy előnye a gazdag, és komplex tápanyagtartalom mellett, a gyors elkészíthetősége, azonnali fogyaszthatósága. Jól használható intenzív sportolás, versenyek alkalmával és műtétek utáni lábadozáshoz, gyors étkezést biztosít elfoglaltság esetén.
A Vitál gabocsíra fogyasztásával egy-egy étkezés kiváltható ill, kiegészíthető.

Homoktövislevél zöld teával

A népgyógyászat több ezer éve használja a homoktövis levelét.
C-,B1-,B2- vitaminokat és jelentős galloellagotannin polifenol komplexet tartalmaz. Orosz kutatók szerint ez rákellenes hatású, mivel képes elpusztítani a rákos sejteket, az egészséges sejteket nem károsítva. Immunerősítő, szívaktivitást erősítő. Májvédő hatása régről ismert, amit az utóbbi évek színvonalas kutatásai is megerősítettek szerte a világban.
Széles spektrumban jelentős vírusölő hatású (A-, B- influenzavírus és fertőző torokgyulladás, Herpes simplex 1, Adenovirus typ.2, HIV.1). Visszaszorítja a fertőzésekre való hajlamot, távol tartja a meghűlést, a felfázást és az influenzát.

A zöld teában igen nagy mennyiségben találhatunk vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi sókat. Éberségnövelő, lecsökkenti az alvásszükségletet, kondícióban tartja az elmét. Vizelethajtó. Kedvezően befolyásolja a magas vérnyomást, a koleszterin anyagcserét, ennek köszönheti infarktusellenes hatását, és ezért jó az agyvérzés és az érelmeszesedés megelőzésére.
Kínai kutatók alátámasztása szerint vese-, epe-, és a különböző hólyagkövek kialakulását is gátolja. Az orosz orvosok a zöld teát az egyik legfontosabb gyógynövényként tartják számon, stresszoldó és anyagcsere normalizáló hatását az orvosi egyetemeken is tanítják.

A teát ihatjuk az élvezet kedvéért, közérzet javító italként. A tea fogyasztásával ne essünk túlzásba! Napi 1-2 csésze tea fölötti mennyiséget csak kúraszerűen, hozzáértő szakember javaslatára fogyasszunk!


Gabomixek

A táplálkozási szakértők már jó ideje igazolták a teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrend jótékony hatásait, mivel azok jelentős élettani hatással bírnak. Az utóbbi években egyre többet hallhatunk, olvashatunk erről, de a felmérések szerint csak minden tizedik ember fogyaszt rendszeresen teljes őrlésű gabonából készült kenyeret, ételt. A Gabomix termékcsalád ebben kíván segítséget nyújtani.

A Flavantic Gabomix termékcsalád biotermesztésből származó, teljes kiőrlésű, magas biológiai értékű fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalmú gabonaféléket, relatíve könnyen felszívódó szénhidrátot, lenmagcsíra-örleményt, tejsavót és instant gyümölcsök vagy zöldségek koncentrátumát tartalmazza. A benne lévő puffasztott, pelyhesített tönkölybúza, köles, zab, rozs segíti a bélfalak tisztítását, a bél perisztartikus mozgását ? biztosítva a táplálék káros bomlástermékeinek minél gyorsabb távozását szervezetünkből.

A termékben található tejsavó és a gabonák aminosav-tartalma hozzájárul a szervezet jó erőnlétéhez és az izomzata erősítéséhez. Az emészthetetlen rosttartalom duzzadóképességének köszönhetően teltség- vagy jóllakottságérzést okoz, amelynek jó hasznát vehetjük diéták, fogyókúrák során. A Gabomix meggyes, zöldalmás és zöldséges változatban kapható, a termékek vízzel vagy joghurttal elkeverve azonnal fogyaszthatók. A gazdag tápanyagtartalom lehetőséget biztosít arra, hogy egy-egy étkezést kiváltsunk fogyasztásukkal. A termékek - egyedülálló módon - hozzáadott cukrot színezéket, aromát, tartósítószert nem tartalmaznak, viszont emiatt szavatossági idejük is mindössze 6 hónap. A kiegyensúlyozott beltartalmi értékek révén minden korosztály számára, de különösen gyermekeknek, növekedésben lévő kamaszoknak, kismamáknak és időskorúaknak javasolt.

Meggyes

Összetevők: meggypor, édes tejsavópor, tönkölybúzapehely őrlemény, barnarizspehely őrlemény, csicsókapor, köles őrlemény, zabpehely őrlemény, rozspehely őrlemény, amarantpehely őrlemény, lenmagcsíra őrlemény

Felhívjuk a figyelmet, hogy a terméket tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

Zöldalmás

Összetevők: zöldalmapor, tejsavópor, tönkölybúzapehely őrlemény, barnarizspehely őrlemény, csicsókapor, köles őrlemény, zabpehely őrlemény, rozspehely őrlemény, amarantpehely őrlemény, lenmagcsíra őrlemény

Felhívjuk a figyelmet, hogy a terméket tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

Zöldséges

Összetevők: paradicsompor, zellerpor, sárgarépapor, vöröshagymapor, petrezselyempor, paszternákpor, tejsavópor, tönkölybúzapehely őrlemény, barnarizspehely őrlemény, csicsókapor, köles őrlemény, zabpehely őrlemény, rozspehely őrlemény, amarantpehely őrlemény, lenmagcsíra őrlemény

Felhívjuk a figyelmet, hogy a terméket tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

 

Dr. Kalmár tönköly

A tönköly a Kárpát-medencében régen ismert és fogyasztott kenyérgabona volt. Kiszorulva a köztermesztésből sokáig csak génbanki keretek között maradt fenn genetikailag tisztán, kizárólag Magyarországon. Ebből a forrásból Dr. Kalmár Gergely növénygenetikus és nemesítő keltette újra életre a több ezer éves tönkölyt, génmanipuláció nélküli szelekcióval, és indította meg a termesztését. Ősnövény voltának köszönhetően mindenféle vegyszer és egyéb manipuláció nélkül termeszthető: nincs szükség növényvédőszerre, mert kiszorítja maga körül a gyomokat. Aszály tűrő, ugyanakkor kitűnően elviseli az árvizet is. Ellenáll mindennek, amibe az átlag búza elpusztul. Igazi túlélő! Az 1986-os csernobili atomreaktor-robbanás után a magyar gabonák vizsgálata kimutatta, hogy egyedül a Dr. Kalmár féle tönkölybúzában nem volt mérhető sugárszennyezés és nem károsodott genetikailag. Dr. Kalmár Gergely munkájának eredményességét és a nevével fémjelzett tönköly nagyszerű tulajdonságait bizonyítja, hogy 1998-ban Uniós első, 2002-ben világelső lett a Nemzetközi Találmányi Világkiállításon -2002 IV. GENIUS I.E. fődíja: aranyérem - Öko-10R néven a termesztett búzák közül. A Dr. Kalmár védjeggyel ellátott tönköly fehérje tartalma több, mint 20 százalék, melynek szerkezete nagyon hasonló az emberi fehérjékhez, így szervezetünk számára jól hasznosítható. A belőle származó aminosavak testünk fehérjéinek építőkövei és biológiailag fontos molekulák előanyagai. Hiányuk komoly betegségeket idézhet elő, ilyen például a hasnyálmirigy, tüdő, máj, szívizom megbetegedései, a központi idegrendszer károsodása, veseproblémák, vérképzési zavarok. A tönkölybúzából készült kenyér, tésztaféleség ásványianyag-tartalma 15-20-szorosa, vitamin tartalma 20-25-szöröse a hagyományos búzából készültének. A tönkölyben igen magas a B csoportú vitaminok aránya, E-vitamin tartalmának nagyrészét megőrzi még kisütés, főzés után is. A Dr. Kalmár-féle tönköly lassan feltáródó összetett szénhidrátokat, nem felszívódó növényi rostokat is tartalmaz, melyek a jó emésztés és a tiszta bélrendszer legfőbb biztosítékai, így a candida terápia alapját is képezheti. Mentes a nehézfémektől. Különleges fehérje-keményítő aránya miatt sokkal kevésbé hízlal, csillapítja az éhségérzetet. Kedvező glikémiás indexe miatt (a cukor felszívódása lassú) nemcsak a fogyókúrázók, hanem a cukorbetegek táplálkozásának is elengedhetetlen része. Fogyasztásával csökken a lisztérzékenység kialakulásának és megjelenésének veszélye. Fokozza a potenciát, és a termékenységet is. A Dr. Kalmár-féle tönköly fogyasztása erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést, rugalmassá teszi a test szöveteit, javítja a sejtek stabilitását. Segítségével a csontritkulás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri problémák jelentősen csökkenthetők, megelőzhetők. Esszenciális zsírsav tartalma jótékonyan hat az idegrendszerre. Javítja a szellemi teljesítőképességet. A sportteljesítmény növekedése érhető el roboráló, anyagcserét támogató, regenerálódást segítő hatása révén. Biztosítja a szervezet harmonikus működését, így fogyasztása minden korosztály számára ajánlott, de különösen sportolóknak, fejlődésben lévő gyermekeknek, kismamáknak, időseknek javasolt. Sajnos a kereskedelemben a közönséges búza keresztezésével létrejött hibrid tönköly terjedt el, amely már kevesebb biológiai értéket képvisel, így napjainkban az előnyös élettani tulajdonságok állításával sok esetben félreinformálják és megtévesztik azokat a  fogyasztókat, akik jóhiszeműen vásárolják és fogyasztják a hibrid tönkölyből készült termékeket. A Dr. Kalmár féle tönköly termékek az alábbiak:

  • Dr. Kalmár tönköly dara
  • Dr. Kalmár tönköly fehér liszt
  • Dr. Kalmár tönköly rétes liszt
  • Dr. Kalmár tönköly teljes őrlésű liszt
  • Csíráztatott 100% Dr. Kalmár tönköly őrlemény

 

 

 

 
Copyright 2008. Minden jog fenntartva.