Another great RocketTheme Joomla Template brought to you by the RocketTheme Joomla Template Club.

Napi bölcsességek

"Vajon mikor vagy teljesen azonos önmagaddal? Álmodban? Ébrenléted során? Emlékeidben? Még nem teljesült vágyaidban? Vagy amikor a szót, hogy "én" elfelejted, és együtt rezegsz a benned élő, minden hiányérzetet megszűntető időtlen teljességgel." (Szepes Mária)





 

 

 

 

Főoldal Flavantic
Flavantic

 

Antioxidáns termékcsalád

 

Az antioxidáns készítmények és instant italok alapjául szolgáló növényeket szigorú ellenőrzés alatt termesztik, garantálva ezzel a termékek vegyszermentes tisztaságát- és a növények gazdag beltartalmát.

Tartósítószereket, színezéket, valamint szintetikus adalékanyagokat nem tartalmaznak. Különlegességüket nem csak a 100%-os növényi hatóanyagaiknak köszönhetik, hanem a kíméletes vákumszárítási technológia is biztosítja. Az eljárásnak köszönhetően a zöldségek és a gyümölcsök megtartják eredeti íz-, zamat-, aroma-, illat- és színanyagaikat, valamint a vitaminokat és az egyéb biológiailag aktív összetevőket.

Szervezetünk alkalmazkodó képessége nem bír lépést tartani környezetünk rohamosan romló állapotával, a felgyorsult életvitel és a rendszeresen minket érő különböző stresszhatások jelentette megnövekedett teherrel. Ráadásul a helytelen táplálkozással és a különböző élvezeti szerek fogyasztásával csak tovább fokozzuk a szervezetünkre háruló nehézségeket.

Táplálékunk már nem csak a szükséges biológiailag fontos anyagokat tartalmazza, hanem számos egészségkárosító vegyületet is. Elég csak a növényvédő szerekre, a tartósítószerekre és az adalékanyagokra gondolnunk.

Az egészség ma már nem egy magától értetődő állapot, hanem egy kincs, amelyet őriznünk kell. Jó hír: a betegségek zöme öngyógyuló, csak lehetőséget kell adnunk rá! A lehetőséget a megfelelő táplálkozással tudjuk biztosítani.

Az egészséges életerős szervezet egyik alappillére a megfelelően működő oxidatív rendszer. Az életünkhöz nélkülözhetetlen oxigén egy része szervezetünkben reaktív gyökké válhat, amit sejtkárosító folyamatokat eredményez. Ez a mechanizmus felelős részben az öregedési folyamtokért, de okozhat szív- és érrendszeri problémákat, daganatos betegségeket, Alzheimer-kórt, Parkinson-kórt, stb.

Évszázadok óta ismert, hogy a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztása elengedhetetlen egy szellemileg és fizikailag egészséges test fenntartásához. A növényekben fellelhető antioxidánsok (C, A, E-vitaminok, növények színanyagai, mint a flavonoidok, antociánok, karotinoidok, stb.) gyökfogók, amelyek képesek megvédeni szervezetünket az elburjánzó káros oxidatív folyamatoktól.

A Flavantic termékek azzal a céllal készülnek, hogy segítséget nyújtsanak a táplálkozás minőségi kiegészítéséhez.

 

Ha a termékek bármelyikéhez szeretne kedvező klub áron hozzájutni, kérem vegye fel velem a kapcsolatot!

 

A termékek leírását az alábbiakban olvashatja:

 

Multiplex készítmények


Flavantic? Multiplex
A sűrű lekvár konzisztenciájú készítmény több, mint 20 féle növény koncentrátumát foglalja magába a bogyós növények lékoncentrátumától a különböző őrleményekig.
A készítmény különlegességét egyrészről komplexitása és az antioxidánsok eddig még nem használt kombinációja, másrészről a rendkívül kíméletes eljárásnak köszönhetően a természetes növényi hatóanyagok teljes körű megőrzése adja.
A benne található vitaminok közül az A-, C- és E-vitaminok antioxidáns hatásúak. A polifenolok, melyek növényi festékanyagok és az antioxidáns vitaminok regenerálódását is elősegítik, különlegesen nagy mennyiségben találhatóak meg benne: 100 g termékben 5850 mg. A vitaminok és a polifenolok a káros szabadgyökök elleni védelemben játszanak meghatározó szerepet, csökkentik a rákos elfajulást beindító folyamatokat és serkentik a szervezet méregtelenítő működését. A készítményhez választott gyümölcsök gazdagok gyümölcssavakban, mikro- és makroelemekben a kálciumtól kezdve a cink, foszfor, jód és vason keresztül a szelénig, amelyek az anyagcsere nélkülözhetetlen elemei, így az egészség megőrzésében kiemelten fontosak. Nekik köszönhetjük jó közérzetünket, teherbírásunkat. A Flavantic? Multiplex készítmény a kor előrehaladtával biztosítja az immunfunkciók fenntartását és az öregedési folyamatok lassítását.
Adagolás naponta:
Felnőtteknek kétszer fél kávéskanál (2x3g) reggel és délben étkezés előtt.

Összetevők:
Lékoncentrátumok: fekete bodza, fekete áfonya, homoktövis, cékla, fekete szeder, fekete berkenye, vörös áfonya, pirosszőlőhéj-kivonat, csalánlevél-kivonat; bodzavirág, homoktövis gyümölcshúsolaj, homoktövis magolaj, aloe vera (1:1); ?rlemények: homoktövis bogyó, csipkebogyóhús, pirosszőlőmag, Eleutherococcus gyökér, Panax ginseng gyökér; borostyánkősav, vörösbor por; Vitaminok: C-, E-vitamin; fruktóz.
 

Flavantic? Junior

kifejezetten gyermekek, szoptatós anyák és kismamák számára kifejlesztett készítmény, mely nyolcféle válogatott növényt tartalmaz. Sok gondot jelent a szülőknek, nagyszülőknek a gyermekek zöldséggel-gyümölccsel való ellátása, a fejlődő szervezet tápanyag szükségletének biztosítása és az immunvédelem. Készítményünkkel ebben kívánunk segítséget nyújtani. Mivel a készítménynek elsődlegesen megelőző szerepe van, fogyasztása minden gyermek számára ajánlott. A Flavantic? Junior készítmény nagy előnye, hogy kellemes ízű, könnyen fogyasztható és adagolható.

Adagolás naponta:
1-3 éves korig egyszer egyharmad kávéskanál (1x2g), 4-10 éves korig kétszer egyharmad kávéskanál (2x2g) reggel és délben étkezés előtt, 10 éves kor felett kétszer fél kávéskanál (2x3g) reggel és délben étkezés előtt.

Összetevők:
Lékoncentrátumok: bodzabogyó, fekete áfonya, fekete szeder, cékla, kékszőlő, fekete berkenye, homoktövis, homoktövis bogyólé; homoktövis gyümölcshúsolaj, hibiscus; fruktóz.

 

Flavantic Mulifill

A Flavantic Multifill olyan zöldség-gyógynövény kombináció, mely fogyasztásával elérhető a szervezet egészének sejtszintű fiatalítása, egészségesebbé tétele és megelőzhető a metabolikus szindróma (magasvérnyomás,  diabétesz, magas koleszterinszint, túlsúly).
A  benne található növények serkentik a cukoranyagcserét és kiegyenlítik a szervezet vércukorháztartását. A kutatások szerint rendszeres fogyasztásával akár néhány hónap alatt jelentősen csökkenthető a vér cukorszintje. Zsírégető, lúgosító, segíti a fogyókúra eredményességét.
Különleges harmonizáló hatásával az immunrendszer és a hormonszint egyensúlyba hozható. Javítja illetve helyreállítja a szervezet betegségekkel szembeni védekező képességét. Hat a székrekedésre, bélrenyheségre.
Fogyasztásával a szív- és érrendszeri betegségek megelőzhetők. Csökkenti az érelmeszesedés kialakulását. Kutatások bizonyítják, hogy a rendszeres leveles zöldségeket fogyasztók körében jelentősen kisebb az életkorral összefüggő magas vérnyomás, magas vérzsírérték, makula degeneráció (szemfenéki meszesedés) kockázata.
Javítja a sejtek oxigénellátását és anyagcseréjét, így segíti a szervezet regenerálódását. Fokozza a sportolók  teherbírását, teljesítőképességét.
Magas antioxidáns hatása gyulladás csökkentő.
Fogyasztása egyes esetekben megelőzheti és gyógyíthatja az onkológiai megbetegedéseket is, kémiai és radiológiai kezelések idején védi a szervezetet a toxinanyagoktól, káros sugárzásoktól.

Segítség a mindennapi ?zöld? növények bevitelében. A Flavantic? Multifill  fogyasztásával sokat tehet az egészsége megörzése, helyreállításáért. Bízunk benne, hogy ízvilága megkedvelhető!


Instantok

Áfonya fekete ribizlivel és csicsókával

Mit tudunk az áfonyáról, a feketeribizliről és a csicsókáról? Univerzális hatóanyagaiknak köszönhetően több betegség megelőzésére, kezelésére is alkalmasak. A növények rendszeres fogyasztásával csökkenthető a magas triglicerid- és koleszterinszint. Általános egészségjavító hatásuk mellett jó eredménnyel használják őket bármilyen keringési rendszerrel kapcsolatos probléma esetén. Az áfonya és a feketeribizli bioaktív hatóanyagai javítják az artériák, vénák, kapilláris erek rugalmasságát, védik az érfalat, így gátolják az érelmeszesedést és csökkentik a vérnyomást. Természetes vízhajtó, vértisztító és gyulladáscsökkentő hatásuk révén enyhítik a köszvényes és reumás panaszokat, a hólyag, vese és prosztatabetegség tüneteit. Az áfonya a szembántalmak és a fogínyvérzés régről ismert orvossága.

Ananász homoktövissel

Az ananász nagy mennyiségben tartalmaz C és B1-vitamint, jelentős mangán forrás. A homoktövist évezredek óta használják a gyógyászatban az immunrendszer erősítésére, gyomor- és nyombélfekély esetén és a máj védelmére. Anyagcsere fokozó hatása segít a testsúly megtartásában. Kedvezően hat a fekélyes és gyulladásos betegségektől kezdve az allergián, szívpanaszokon, májelégtelenségen keresztül egészen a rákig. Segíti az idegrendszer egészséges megőrzését és csökkenti az alkoholmegvonás tüneteit.
Kivételes kozmetikai hatásokkal bír, gátolja a hajhullást, lassítja a ráncok kialakulását, erősíti a kötőszövetet, ezáltal csökkenti a narancsbőr kialakulásának kockázatát.

Cékla sárgarépával

?sidők óta gyógyhatású növényként ismerjük a céklát. A sárgarépával együttesen méregtelenítő és májtisztító hatást fejtenek ki, illetve elősegítik a szervezetből a nehézfémek kiürülését. Növelik a vörösvérsejtek oxigénszállító kapacitását. Erős fizikai, szellemi igénybevételnél az állóképesség jelentősen javul fogyasztásukkor. A cékla magas vas és fólsav tartalma miatt jelentős szerepet játszik a véralvadásban, a vérképzésben, a benne található vas az egyik legkönnyebben felszívódó és hasznosuló nyomelem. A vas anyagcserezavara még szerepet játszik ízületi gyulladásokban és bizonyos rákbetegségekben is. Vashiány gyakran fordul elő kandidózisban szenvedőknél, illetve egyes fertőzések esetén is.

Citrom almával

A citromról köztudomású magas C-vitamin tartalma, ám kevesen tudják, hogy értékes flavonoidokat is tartalmaz. A vérrendszer általános állapotát javítja, melyben az alma is segítségére van. A megfelelő emésztéshez és gyomorműködéshez  mindkettő gyümölcs nagyban hozzájárul, és az italt akár méregtelenítéshez is használhatjuk.

Csicsóka

A csicsóka nagyszerű segítség a fogyókúrához, kalória tartalma alacsony, ásványi anyag tartalma magas. Felszívódása lassú, ezért egyenletesebben biztosít energiát, a vércukrot megfelelő szintre hozza, csökkenti az éhségérzetet. A csicsókában található keményítőt a cukorbetegek is biztonsággal fogyaszthatják. Kimondottan jótékony hatása van kandidózis esetén, természetes prebiotikum.

Instant bodzabogyó

A bodzabogyó igen gazdag létfontosságú vitaminokban (C-, A-, E-, B1-, B2-, B3-), ásványi anyagokban, aminósavakban, fehérjékben és flavonoid típusú vegyületekben. Gyógyító ereje a hatóanyagok összességében rejlik, ennek tulajdonítható általános immunműködést serkentő és ellenálló képességet fokozó hatása. Kimutatták, hogy fogyasztásával növekedett bizonyos citokinek (gyulladások leküzdésében szerepet játszó fehérjék) mennyisége, ill. jelentősen megnőtt a TNF (tumor nekrózis faktor - a rákos sejtek elpusztításában szerepet játszó fehérje) koncentrációja is.
Neuralgiás fájdalmakra (különböző ideggyulladások) is bizonyítottan igen kedvező hatást fejt ki.
Lelki válság, vagy túl sok streszz, vagy fronthatások esetén a bodzabogyó segít normalizálni a keringést és hozzájárul a panaszok enyhüléséhez.
A bodzabogyó hatékonynak bizonyult számos influenza vírus törzzsel szemben, mint a laboratóriumi, mint a klinikai vizsgálatok során. A klinikai vizsgálatokban A és B típusú influenza vírussal fertőzött betegeknél az átlagos gyógyulási idő (6-10 nap) míg a bodzabogyó instantot szedő betegeknél csak 3-4 nap volt. A betegek vérének vizsgálata kimutatta, hogy a terméket fogyasztók vérében magasabb volt a vírus ellen termelt ellenanyagok szintje, mint azoknál, akik nem kaptak bodzabogyó instantot.
Laboratóriumi körülmények között a H1N1 vírus szaporodását is gátolta a készítmény.
Nem csak a különféle influenza vírusok hatását gyengíti, gátolja, hanem többféle herpesz vírusra is hasonló módon hat a bodzabogyó, sőt tüdőgyulladás és tüdőgyengeség ellen is hat.

Csipkebogyó bodzavirággal és almával

Az összetevők magas polifenol és C-vitamin tartalmánál fogva erős antioxidáns hatású. A készítményben található növények hatóanyagai erősítik a vérerek falát, szilárdítják a kötőszövetet, fokozzák a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben. Kiváló a vér- és vesetisztító, illetve vízhajtó és görcsoldó hatásuk. Jótékonyan hatnak az emésztőszervekre és a kiválasztó szervekre is, különösen gyulladások esetén, valamint a légzőszervekre megfázásos betegségek esetén.
A bodzavirág láz-, köhögéscsillapító, valamint izzasztó hatásai miatt kiválóan alkalmas meghűléses megbetegedések és influenza tüneteinek enyhítésére.
 

Sárgarépa almával

A sárgarépa immunerősítő, és véd a daganatos megbetegedések kialakulásától. A népi orvoslás máj, epe, szem és bőrbántalmak esetén ajánlja. Tisztítja a beleket, serkenti a mellékvesét, ideális az ízületi gyulladásos betegségek leküzdésére. Nagyon erős szemregeneráló hatása van, ezáltal számos szembetegség gyógyításában kiváló. Az alma hatóanyagai segítik a vitaminok felszívódását szervezetünkben, és a vér savtalanításába is besegít. A sárgarépában található szerves kálcium nagy segítséget nyújt a gyermekek egészséges csontozatának kialakulásában, és az idősödő nők csontritkulási problémáinak enyhítésében.

Zöldségmix fokhagymával

A receptúra különlegessége a szervezetben lejátszódó kóros oxidatív folyamatok ellen nyújtott antioxidáns védelem a paradicsomban lévő likopinnal, a zellerben az apigeninnel, a sárgarépában a karotinnal, és a paszternákban lévő E-vitaminnal. A hozzá felhasznált zöldségek együttesen kiegyenlítő, semlegesítő és méregtelenítő hatással vannak szervezetünkre. Emellett kedvezően hatnak még a vérnyomásra és az emésztőrendszerre is.
Az összetett hatást fokozza a fokhagyma baktérium-, vírus- és gombafertőzés ellenes tulajdonsága. A fokhagyma fitokemikáliái gátolják az LDL-koleszterin oxidációját, ezáltal rendszeres fogyasztása megakadályozza a koleszterin illetve a zsír lerakódását, így csökkenti az érelmeszesedés kockázatát.

Instant Vitál koktél

E készítmény az Instant Áfonya feketeribizlivel és csicsókával az Instant Cékla sárgarépával és az Instant Ananász homoktövissel termékek keveréke.

A Vitál koktél instant készítmény a szervezet számára olyan ?koktél?, mely hatóanyagai egyrészről javítják az artériák, vénák, kapilláris erek rugalmasságát, védik az érfalat, másrészről természetes  vértisztító és gyulladáscsökkentő,  antioxidáns tartalmánál fogva sejtregeneráló.  Fogyasztásával a magas C-vitamin-, vas-, réz-, mangántartalomnak köszönhetően nő a vérfestő anyagok (hemoglobin) mennyisége a vérben. Az ásványi só tartalma növeli az izmok terhelhetőségét, megszünteti a fáradtságérzetet.

A Vitál koktéllal célunk élettanilag komplex hatás elérése, ami védelmet nyújt a szervezet számára nagy fizikai terheléskor, intenzív sportoláskor.  E tulajdonsága miatt különösen ajánlott sportolóknak, fizikai munkát végzőknek, de legyengült, betegségből lábadozó, vashiányos szervezetű emberek részére is kiváló.

Sportoláshoz keverjünk össze a Vitál gabocsírából 1-2 evőkanállal és a Vitál koktélból 1 evőkanállal fél liter hideg vagy meleg vízzel, joghurttal. Sportágtól függően edzés előtt, alatt vagy után fogyasszuk!

 

Egyéb termékek

Bio tejsavó csicsókával

A termékben értékes bio tejsavó és bio csicsóka található, melyek egymás hatását felerősítve támogatják szervezetünk működését. A mai tudományos ismereteink már egyértelműen alátámasztják, hogy a tejsavó élettanilag értékes tápanyagokat tartalmaz.
A savófehérjék (albuminok, globulinok) bioaktív hatóanyagokban és esszenciális aminosavakban gazdagok, kitűnően emészthetők és jól hasznosulnak a szervezetben. Az egyoldalú táplálkozás okozta kedvezőtlen fehérjebevitel kiküszöbölésében hasznos segítséget nyújtanak. Érdekes megfigyelés, hogy a tejsavó tejcukor (laktóz) és fehérje aránya nagy hasonlóságot mutat az anyatejéhez.
A tejcukor nem csak értékes tápanyag, de számos kedvező élettani hatással is rendelkezik, többek között segíti a kálcium felszívódását a belekből.

A termék élettani hatásai:

  • támogatja a máj és az emésztőrendszer működését,
  • mérsékel vagy megszűntet egyes bőrproblémákat,
  • a bőrt rugalmasabbá teszi,
  • segíti a bél perisztaltikus mozgását,
  • prebiotikus hatású, így hozzájárul a bélflóra egyensúlyának kialakulásához, ezáltal a bélpanaszok csökkenéséhez vagy eltűnéséhez, valamint a jó közérzethez,
  • diéta alatt is kiváló, segíti meggátolni az alacsony szénhidrát és kalória-bevitel mellett az izom lebontását.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a terméket tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

Ezüst csepp

A Flavantic? Ezüst Csepp olyan elektro-galvanikus eljárás eredményeképpen jön létre, amely során szubmikroszkópikus, nagy tisztaságú ezüst részecskéket vízben oldanak. A speciális gyártási eljárás következményeként erős antimikrobiális szer jön létre. Tudományos kutatások eredményei igazolják, hogy a gombákra, baktériumokra, parazitafajtákra és sok vírusra nézve mérgező hatású. A hatóanyag az ember enzimrendszerére és a szervezet vegyi egyensúlyára nem ártalmas. Szervezetünk nem szokik hozzá.

Használata

Szakirodalom a használatát az alábbi esetekben tartja eredményesnek: pattanások, allergiák, krónikus kimerültség, megfázás és influenza, kötőhártya gyulladás, agyhártya gyulladás, gombás és parazita fertőzések, tüdőgyulladás, reuma, ótvar, skarlát, szem-, fül- és torokgyulladás, izületi gyulladás, bubópestis, candida fertőzés, kolera, hormonális zavarok, gonorrhea, szénanátha, herpesz, lepra, bőrfarkas, nyirokér gyulladás, lyme-kór, malária, szifilisz, toxémia, gyomorfekély, égési sérülések és sebek fertőtlenítése, általános immungyengeség esetén.
Az elmúlt száz év orvosi szakirodalma a szer intravénás, intramuszkuláris és szájon át történő alkalmazásával kapcsolatos mellékhatást nem említ. Jól alkalmazható táplálék-kiegészítőkkel, de bőrtápláló, vitamintartalmú kozmetikumokkal együtt is. A hatóanyag nem lép kölcsönhatásra más gyógyszerekkel, nem ingerli a gyomrot, sőt segíti az emésztést.
Utazásaink során, amennyiben fokozott fertőzésveszéllyel kell számolnunk, az ivó- és a főzővíz fertőtlenítésére, valamint lemosó fertőtlenítésre kiváló.

Alkalmazási javaslat:

Kúraszerűen, szájon át:

- Naponta kétszer lehetőleg reggel és este éhgyomorra.
A cseppeket mindig egy evőkanál (ha lehet, nem fém) szénsavmentes ásványvízbe, gyümölcslébe, vagy desztillált (nem ioncserélt) vízbe adagoljuk.
Fennálló probléma esetén:
- 3-10 cseppet legalább egy percig a szájban tartva, esetleg gargalizálva, lenyeljük, és 5-7 nap után 1-2 cseppet kávés kanálnyi vízben, folyamatosan fenntartó kezelésként.

Külső ecseteléshez:

1 dl desztillált vízbe (gyógyszertárban hozzáférhető) 5-8 cseppet, naponta többször.

Tárolás:

Csak a saját csomagolásában, sötét helyen, használat után gondosan lezárva és szobahőmérsékleten tároljuk! Ne tegyük mágneses-, vagy elektromágnesesen sugárzó tárgyak, elektromotorok közelébe (pl. TV, mikrohullámú sütő stb.)

Fontos megjegyzés:
A termékekkel kapcsolatos információadás akut egészségügyi probléma esetére irányul, és nem az orvosi kezelés helyettesítésére. Panaszaival, a helyes diagnózis felállítása érdekében, forduljon kezelőorvosához vagy képzett természetgyógyászhoz.
A Flavantic? Ezüst Csepp terápiás célú felhasználhatóságával összefüggő információadás megfelelően dokumentált, tudományos kutatások eredményeire támaszkodik és nem általános érvényű!

Probiotic

A Flavantic? Probiotic édes csicsókán szaporított baktériumtörzseket tartalmaz. Ezek a megfelelően kiválasztott baktériumtörzsek probiotikumok, azaz jótékony hatású emberbarát bélbaktériumok. A bélrendszer működését számos mechanizmuson keresztül (pl. méreganyagok megkötése, emésztés segítése, vitaminok termelése) javítják, valamint védelmet nyújtanak a kórokozó baktériumokkal szemben. Az egészséges bélflóra kialakításával és az immunrendszer támogatásával a jó közérzet kialakításában nagy szerepet játszanak.
A probiotikumok hatását erősíti az édes csicsóka fogyasztása, ugyanis a baktériumok táplálékául szolgál. Mivel a termék készítésekor a baktériumtörzseket édes csicsókán szaporították, így az édes csicsóka fogyasztása a bélrendszerben is biztosítja a baktériumok számára a megfelelő tápanyag szükségletet.

Tejérzékenyek is fogyaszthatják, a termék tejcukrot nem tartalmaz!

Tartalom: 36 kapszula (nettó tömeg: 11 g)

Összetevők: 350 millió csíra/gramm külön-külön a következő baktérium törzsekből:

  • Lactobacillus l. casei
  • Lactobacillus acidophilus
  • Bifidobacterium animalis ssp. lactis

Adagolás naponta:

  • megelőzésre 1 kapszula
  • kisebb fennálló probléma esetén, illetve jó közérzet kialakítására 2 kapszula
  • a bélrendszer helyreállítása céljából kúraszerűen 4 kapszula (amennyiben a probléma részben fennáll a 9 napos kúra után is, úgy ajánlott további 1 kapszula)

Fogyasztás:

A kapszulák szétnyithatóak, tartalmuk feloldható (pl. vízben, joghurtban), azonban a probiotikum hatása ilyenkor csökken. A kapszula ellenálló a gyomor sósavtartalmamával és az emésztőnedvekkel szemben, így a baktériumok vastagbélbe való jutását ez nagy mértékben segíti.
A kapszulákat főétkezés közben, kettesével kell bevenni, így 4 kapszula fogyasztása esetén napi 2 főétkezésre van szükség. A főétkezések időpontja választható. A kapszulával együtt elfogyasztott 1 púpos evőkanál Édes csicsóka instant erősíti a probiotikum hatását.

Stevia adalék

A Brazíliában és Paraguayban élő benszülött lakosok évszázadok óta használják édesítőszerként.
Megítélése a világban változó, Amerikában és Japánban elfogadott egészségvédő szer. Egészségvédő hatásai közé tartoznak a vércukorszint csökkentése, a vízhajtás, a szíverősítés és az általános roborálás. Levele cukorbetegség, elhízás, fogszuvaso-dás, depresszió, édesség utáni vágyakozás és különféle gyulladások ellen hasznos.
Európában még nem elfogadott természetes édesítőszerként, így klubtagjainknak elsősorban fürdősóként és arcpakoláshoz ajánljuk.

Szibériai cédrus fenyőmagolaj

A szibériai cédrus fenyőmagolaj hidegen sajtolt, natúr előállítású olaj, mely kiemelkedően magas többszörösen telítetlen omega-3 és omega-6 zsírsavtartalommal rendelkezik. Mivel ezek a zsírsavak nem szintetizálódnak a szervezetben, ezért nagy jelentőségű a megfelelő táplálkozással való elfogyasztásuk. Hiányukat leírták az erek elmeszesedésében, az immunrendszer nem megfelelő működésében, illetve bizonyos rákos megbetegedésekben és a korai öregedés kialakulásában is feltételezhetően szerepet vállalnak.
A fenyőmagolaj gazdag nyomelemekben, nagy mennyiségű E-vitamint, számos B- és D-vitamin komplexet tartalmaz, melyek az idegrendszer és a bőr egészséges működéséhez kiemelten fontosak.
A fenyőmagolaj fogyasztása az egészségmegőrzésen túl számos további betegségben is jótékony hatású: pszoriázis, urtikária, allergia, egyéb bőrbetegségek, gyomor- és nyombél fekélyek, megfázás, influenza és különböző légúti megbetegedések. A fenyőmagolaj segít a krónikus fáradtság leküzdésében.

Galactic nasi

Az instant gyümölcskoncentrátumok és a tej táplálkozás-élettanilag legfontosabb alkotóelemei felhasználásával (bio tejsavó) egyedülálló édesség született. E termék fogyasztása során a növényi hatóanyagok mellett a rendkívül értékes savófehérjék és a tejcukor is támogatja szervezetünk működését. A nasi kellemes ízét a feketeribizlis és a citromos instantnak köszönheti. Könnyen emészthető, ezért bármikor fogyasztható. A termék rendkívül ízletes, így bízunk benne, hogy a gyermekek által is szívesen fogyasztott édesség lesz.

Tartalom: két ízesítéssel, összesen  kb. 250 db ?cukorka? (nettó tömeg: 150g)

Összetevők: feketeribizlis-, citromos instant és bio tejsavó

Felhívjuk a figyelmet, hogy a terméket tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

A bio tejsavóról részletes információk a Flavantic Bio tejsavó csicsókával termékünk alatt találhatóak, míg a feketeribizliről és a citromról az instant italoknál tájékozódhat.

Flavantic Vitál gabocsíra

A Vitál gabocsíra készítmény Csíráztatott 100% Dr. Kalmár? tönköly őrleményt, Gabomix Natúr gabonaőrleményt, Bio tejsavó csicsókával termékeket tartalmaz.

A Vitál gabocsíra a fokozott fizikai ill. szellemi megterheléskor teljes értékű táplálék a szervezet számára, mivel a benne található Csíráztatott 100% Dr. Kalmár? tönköly őrlemény jóvoltából gazdag enzimekben, a Gabomix Natúr gabonaőrleménnyel együtt pedig nagy biológiai értékű és jól hasznosítható fehérjét, könnyen emészthető szénhidrátot, elemi rostot tartalmaz. Magas a vitamin és ásványianyag-tartalma.

A Vitál gabocsíra fogyasztása erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést, rugalmassá teszi a test szöveteit, javítja a sejtek stabilitását. Biztosítja a szervezet jó erőnlétét, harmonikus működését. Fizikai terhelés során a Vitál gabocsíra fogyasztásával elkerülhető az izom lebontása és a vércukorszint ingadozása. A sportteljesítmény növeke-dése érhető el roboráló, anyagcserét támogató, regenerálódást segítő hatása révén.

A készítmény nagy előnye a gazdag, és komplex tápanyagtartalom mellett, a gyors elkészíthetősége, azonnali fogyaszthatósága. Jól használható intenzív sportolás, versenyek alkalmával és műtétek utáni lábadozáshoz, gyors étkezést biztosít elfoglaltság esetén.
A Vitál gabocsíra fogyasztásával egy-egy étkezés kiváltható ill, kiegészíthető.

Homoktövislevél zöld teával

A népgyógyászat több ezer éve használja a homoktövis levelét.
C-,B1-,B2- vitaminokat és jelentős galloellagotannin polifenol komplexet tartalmaz. Orosz kutatók szerint ez rákellenes hatású, mivel képes elpusztítani a rákos sejteket, az egészséges sejteket nem károsítva. Immunerősítő, szívaktivitást erősítő. Májvédő hatása régről ismert, amit az utóbbi évek színvonalas kutatásai is megerősítettek szerte a világban.
Széles spektrumban jelentős vírusölő hatású (A-, B- influenzavírus és fertőző torokgyulladás, Herpes simplex 1, Adenovirus typ.2, HIV.1). Visszaszorítja a fertőzésekre való hajlamot, távol tartja a meghűlést, a felfázást és az influenzát.

A zöld teában igen nagy mennyiségben találhatunk vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi sókat. Éberségnövelő, lecsökkenti az alvásszükségletet, kondícióban tartja az elmét. Vizelethajtó. Kedvezően befolyásolja a magas vérnyomást, a koleszterin anyagcserét, ennek köszönheti infarktusellenes hatását, és ezért jó az agyvérzés és az érelmeszesedés megelőzésére.
Kínai kutatók alátámasztása szerint vese-, epe-, és a különböző hólyagkövek kialakulását is gátolja. Az orosz orvosok a zöld teát az egyik legfontosabb gyógynövényként tartják számon, stresszoldó és anyagcsere normalizáló hatását az orvosi egyetemeken is tanítják.

A teát ihatjuk az élvezet kedvéért, közérzet javító italként. A tea fogyasztásával ne essünk túlzásba! Napi 1-2 csésze tea fölötti mennyiséget csak kúraszerűen, hozzáértő szakember javaslatára fogyasszunk!


Gabomixek

A táplálkozási szakértők már jó ideje igazolták a teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrend jótékony hatásait, mivel azok jelentős élettani hatással bírnak. Az utóbbi években egyre többet hallhatunk, olvashatunk erről, de a felmérések szerint csak minden tizedik ember fogyaszt rendszeresen teljes őrlésű gabonából készült kenyeret, ételt. A Gabomix termékcsalád ebben kíván segítséget nyújtani.

A Flavantic Gabomix termékcsalád biotermesztésből származó, teljes kiőrlésű, magas biológiai értékű fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalmú gabonaféléket, relatíve könnyen felszívódó szénhidrátot, lenmagcsíra-örleményt, tejsavót és instant gyümölcsök vagy zöldségek koncentrátumát tartalmazza. A benne lévő puffasztott, pelyhesített tönkölybúza, köles, zab, rozs segíti a bélfalak tisztítását, a bél perisztartikus mozgását ? biztosítva a táplálék káros bomlástermékeinek minél gyorsabb távozását szervezetünkből.

A termékben található tejsavó és a gabonák aminosav-tartalma hozzájárul a szervezet jó erőnlétéhez és az izomzata erősítéséhez. Az emészthetetlen rosttartalom duzzadóképességének köszönhetően teltség- vagy jóllakottságérzést okoz, amelynek jó hasznát vehetjük diéták, fogyókúrák során. A Gabomix meggyes, zöldalmás és zöldséges változatban kapható, a termékek vízzel vagy joghurttal elkeverve azonnal fogyaszthatók. A gazdag tápanyagtartalom lehetőséget biztosít arra, hogy egy-egy étkezést kiváltsunk fogyasztásukkal. A termékek - egyedülálló módon - hozzáadott cukrot színezéket, aromát, tartósítószert nem tartalmaznak, viszont emiatt szavatossági idejük is mindössze 6 hónap. A kiegyensúlyozott beltartalmi értékek révén minden korosztály számára, de különösen gyermekeknek, növekedésben lévő kamaszoknak, kismamáknak és időskorúaknak javasolt.

Meggyes

Összetevők: meggypor, édes tejsavópor, tönkölybúzapehely őrlemény, barnarizspehely őrlemény, csicsókapor, köles őrlemény, zabpehely őrlemény, rozspehely őrlemény, amarantpehely őrlemény, lenmagcsíra őrlemény

Felhívjuk a figyelmet, hogy a terméket tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

Zöldalmás

Összetevők: zöldalmapor, tejsavópor, tönkölybúzapehely őrlemény, barnarizspehely őrlemény, csicsókapor, köles őrlemény, zabpehely őrlemény, rozspehely őrlemény, amarantpehely őrlemény, lenmagcsíra őrlemény

Felhívjuk a figyelmet, hogy a terméket tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

Zöldséges

Összetevők: paradicsompor, zellerpor, sárgarépapor, vöröshagymapor, petrezselyempor, paszternákpor, tejsavópor, tönkölybúzapehely őrlemény, barnarizspehely őrlemény, csicsókapor, köles őrlemény, zabpehely őrlemény, rozspehely őrlemény, amarantpehely őrlemény, lenmagcsíra őrlemény

Felhívjuk a figyelmet, hogy a terméket tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

 

Dr. Kalmár tönköly

A tönköly a Kárpát-medencében régen ismert és fogyasztott kenyérgabona volt. Kiszorulva a köztermesztésből sokáig csak génbanki keretek között maradt fenn genetikailag tisztán, kizárólag Magyarországon. Ebből a forrásból Dr. Kalmár Gergely növénygenetikus és nemesítő keltette újra életre a több ezer éves tönkölyt, génmanipuláció nélküli szelekcióval, és indította meg a termesztését. Ősnövény voltának köszönhetően mindenféle vegyszer és egyéb manipuláció nélkül termeszthető: nincs szükség növényvédőszerre, mert kiszorítja maga körül a gyomokat. Aszály tűrő, ugyanakkor kitűnően elviseli az árvizet is. Ellenáll mindennek, amibe az átlag búza elpusztul. Igazi túlélő! Az 1986-os csernobili atomreaktor-robbanás után a magyar gabonák vizsgálata kimutatta, hogy egyedül a Dr. Kalmár féle tönkölybúzában nem volt mérhető sugárszennyezés és nem károsodott genetikailag. Dr. Kalmár Gergely munkájának eredményességét és a nevével fémjelzett tönköly nagyszerű tulajdonságait bizonyítja, hogy 1998-ban Uniós első, 2002-ben világelső lett a Nemzetközi Találmányi Világkiállításon -2002 IV. GENIUS I.E. fődíja: aranyérem - Öko-10R néven a termesztett búzák közül. A Dr. Kalmár védjeggyel ellátott tönköly fehérje tartalma több, mint 20 százalék, melynek szerkezete nagyon hasonló az emberi fehérjékhez, így szervezetünk számára jól hasznosítható. A belőle származó aminosavak testünk fehérjéinek építőkövei és biológiailag fontos molekulák előanyagai. Hiányuk komoly betegségeket idézhet elő, ilyen például a hasnyálmirigy, tüdő, máj, szívizom megbetegedései, a központi idegrendszer károsodása, veseproblémák, vérképzési zavarok. A tönkölybúzából készült kenyér, tésztaféleség ásványianyag-tartalma 15-20-szorosa, vitamin tartalma 20-25-szöröse a hagyományos búzából készültének. A tönkölyben igen magas a B csoportú vitaminok aránya, E-vitamin tartalmának nagyrészét megőrzi még kisütés, főzés után is. A Dr. Kalmár-féle tönköly lassan feltáródó összetett szénhidrátokat, nem felszívódó növényi rostokat is tartalmaz, melyek a jó emésztés és a tiszta bélrendszer legfőbb biztosítékai, így a candida terápia alapját is képezheti. Mentes a nehézfémektől. Különleges fehérje-keményítő aránya miatt sokkal kevésbé hízlal, csillapítja az éhségérzetet. Kedvező glikémiás indexe miatt (a cukor felszívódása lassú) nemcsak a fogyókúrázók, hanem a cukorbetegek táplálkozásának is elengedhetetlen része. Fogyasztásával csökken a lisztérzékenység kialakulásának és megjelenésének veszélye. Fokozza a potenciát, és a termékenységet is. A Dr. Kalmár-féle tönköly fogyasztása erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést, rugalmassá teszi a test szöveteit, javítja a sejtek stabilitását. Segítségével a csontritkulás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri problémák jelentősen csökkenthetők, megelőzhetők. Esszenciális zsírsav tartalma jótékonyan hat az idegrendszerre. Javítja a szellemi teljesítőképességet. A sportteljesítmény növekedése érhető el roboráló, anyagcserét támogató, regenerálódást segítő hatása révén. Biztosítja a szervezet harmonikus működését, így fogyasztása minden korosztály számára ajánlott, de különösen sportolóknak, fejlődésben lévő gyermekeknek, kismamáknak, időseknek javasolt. Sajnos a kereskedelemben a közönséges búza keresztezésével létrejött hibrid tönköly terjedt el, amely már kevesebb biológiai értéket képvisel, így napjainkban az előnyös élettani tulajdonságok állításával sok esetben félreinformálják és megtévesztik azokat a  fogyasztókat, akik jóhiszeműen vásárolják és fogyasztják a hibrid tönkölyből készült termékeket. A Dr. Kalmár féle tönköly termékek az alábbiak:

  • Dr. Kalmár tönköly dara
  • Dr. Kalmár tönköly fehér liszt
  • Dr. Kalmár tönköly rétes liszt
  • Dr. Kalmár tönköly teljes őrlésű liszt
  • Csíráztatott 100% Dr. Kalmár tönköly őrlemény

 

 

 

 
Copyright 2008. Minden jog fenntartva.